Vragen? 076 - 525 88 72

Risicoleiderschap

Programma
Op deze PE-dag komen de volgende onderwerpen aan bod: 

  • Opening en voorstelronde
  • Waarom risicoleiderschap?
  • Wat is risicoleiderschap?
  • Hoe werkt risicoleiderschap?
  • Praktijkoefening: risicoleiderschap met de risicocarrousel
  • Tips voor risicoleiders

Inleiding
Risicomanagement is een bekend begrip. Risicoleiderschap is dat nog niet. Waarom is risicoleiderschap in de huidige dynamiek meer dan ooit van belang? Wat is risicoleiderschap? Hoe werkt het, ofwel hoe kunt u als risico-adviseur uw risicoleiderschap ontwikkelen? Wat vraagt dat van u én kan dat opleveren? Als u benieuwd bent naar de concrete antwoorden op deze vragen, dan is deze PE-dag geknipt voor u.

Resultaat
U volgt een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst van 6 uur. Hierin vinden interactieve colleges, dialogen, groepsdiscussies en een oefening plaats. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit uw praktijk en discussies met de docent en mededeelnemers. Na afloop van deze PE-dag heeft u concrete antwoorden op de vragen over het waarom, wat en hoe van risicoleiderschap. Met deze antwoorden kunt u uw risicoleiderschap stap voor stap zelf (verder) ontwikkelen.

Docent
Dr. ir. Martin Th. van Staveren MBA staat voor anders omgaan met risico’s. Vanuit VSRM adviseert hij allerlei soorten organisaties, in vele sectoren, over realistisch en vernieuwend risicomanagement. Martin is ook kerndocent aan de Executive Masteropleiding Risicomanagement, Universiteit Twente, en doceert in de risicomanagementopleidingen van Avans+. In 2015 verscheen zijn boek Risicogestuurd werken in de praktijk. In 2018 verscheen zijn volgende boek: Risicoleiderschap: doelgericht omgaan met onzekerheden. Ook schrijft Martin frequent blogs en artikelen.

Datum en locatie
De actuele startdatum en locatie kunt u hier terugvinden.