Vragen? 076 - 525 88 72

Masterclass Risicomanagement voor gevorderden

Waarom de Masterclass Risicomanagement voor gevorderden
Elke organisatie heeft doelstellingen. Denk bijvoorbeeld aan groei in omzet of klanttevredenheid. Bij het realiseren van die doelstellingen komen onvermijdelijk risico's in beeld. Als risico-adviseur helpt u organisaties om daar mee om te gaan. En dat effectief én kosten-efficiënt. Zo voegt u immers concrete waarde toe. Althans, dat is de bedoeling...

Risicomanagement wordt te vaak onnodig ingewikkeld gemaakt.

Herkent u dit? Risicomanagement met lange risicolijsten, zonder concrete acties: de papieren tijger. Daar zit toch niemand op te wachten? De ware risicoprofessional maakt de essenties van risicomanagement zichtbaar én past die toe. In deze Masterclass voor risicogevorderden gaan we dat gezamenlijk verkennen, op basis van risicogestuurd werken. Vanuit actuele trends, onderwerpen en ontwikkelingen gaan we de diepte in. En we komen weer boven met concrete risico-oplossingen.

Het programma
In module 1 staan centraal: trends, ontwikkelingen, doelen en van daaruit risico's analyseren.
- Risicomanagement: actuele trends en ontwikkelingen
- Naar de essentie van onzekerheid en risico
- Praktijkoefening en praktijktips: maak een scherpe & doelgerichte risicoanalyse

In module 2 gaat het om de toepassing van praktische risico-psychologie, als onderdeel van risicosturing. Dit leidt tot dé afsluitende case waarin alles uit deze Masterclass samenkomt.
- Naar de essentie van risicoperceptie & risicosturing
-
Risicosturing in 6 stappen & de rol van risicoleiderschap
-
Praktijkoefening & praktijkcase: risicobeheersing & risicoadvisering

Methodiek
De leerstof, die u vooraf thuis bestudeerd, komt tijdens de bijeenkomsten aan bod in interactieve colleges. Deze zijn inclusief You Tube fragmenten, oefeningen en een case. Er is hierbij volop aandacht voor vragen vanuit uw praktijk en discussies met de docent en mededeelnemers.

Het resultaat
Na afloop van deze Masterclass heeft u concreet inzicht in de actuele trends, onderwerpen en ontwikkelingen van risicomanagement. Hiermee kunt u risicomanagement terugbrengen tot de essentie en uw risicoadvies effectiever en kosten-efficiënter inzetten. Zo levert u een concrete bijdrage aan het realiseren van de doelstellingen van de organisatie(s), waarvoor u werkzaam bent.

Het diploma
Als u de Masterclass succesvol heeft afgerond, ontvangt u het certificaat Risicomanagement voor Gevorderden van Avans+.

Tijdsinvestering
De Masterclass Risicomanagement voor Gevorderden bestaat uit 2 bijeekomsten. Elke bijeenkomst vraagt ongeveer 8 uur voorbereidingstijd.

Financiële investering
De investering voor deze opleiding bedraagt € 695,-
vrijgesteld van btw, exclusief € 5,- leermiddelen en €5,- arrangementskosten inclusief btw. Staat u in het Risicomanagement register? Dan ontvangt u 10% korting. U ontvangt voor aanvang van de opleiding een factuur.

Scholing en fiscus
Bedrijven kunnen de kosten van een cursus of opleiding integraal als zakelijke kosten opvoeren. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-.

 

Datum en locatie
De actuele startdata kunt u 
hier terugvinden.

Contact
Instituut Scire, het Personal & Corporate Finance instituut van Avans+, verzorgt d
e RAB® BM&V-opleiding. Voor vragen over deze opleiding kunt u contact opnemen met Herman Derks MBA op telefoonnummer 076-525 88 72 of per e-mail info@instituutscire.nl.