Vragen? 076 - 525 88 72

Business model innovatie

Het programma
Op deze PE-dag Risicomanagement komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Actuele ontwikkelingen met betrekking tot business modellen
  • Het maken van een impactanalyse
  • Integraal adviseren
  • Risico inventarisatie
  • waarde propositie, communicatie en positionering
  • Verdienmodel
  • Business model canvas

Inleiding
De verzekeringsadviseur in de zakelijke markt ontwikkelt zich naar risk management consultant. Gedreven door digitalisering, regelgeving, concurrentie en veranderend klantgedrag. Die transitie vraagt andere strategische keuzes van de verzekeringsadviseur en zijn bedrijf. Een duurzaam business- en verdienmodel is daarbij cruciaal. Ook de zakelijke klanten hebben te maken met disruptieve ontwikkelingen die hun business model onder druk zetten. In deze workshop wordt de verzekeringsadviseur de laatste inzichten rond business model innovatie bijgebracht en leert hij die inzichten te vertalen naar zijn eigen adviespraktijk. Met deze kennis kan de verzekeringsadviseur zijn eigen business- en verdienmodel voor de toekomst vormgeven en kan hij ook op een strategischer niveau sparren met zijn zakelijke klanten. Om zich als verzekeringsadviseur te ontwikkelen naar risk management consultant.

Resultaat
U volgt een interactieve en praktijkgericht bijeenkomst van 6 uur. U gaan aan de slag met actuele praktijkcases. Gedurende de dag is er ruimte voor interactie en discussie met de andere cursisten en de docent. Na afloop van de bijeenkomst bent u op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen en veranderingen op het gebied van business model innovatie.

Docent
Dr. Fred de Jong is ruim 17 jaar werkzaam in de financieel adviesmarkt, als zelfstandig onderzoeker en consultant. In 2010 is hij gepromoveerd aan de UvA op een proefschrift over het functioneren van tussenpersonen. Fred de Jong is verbonden aan het Amsterdam Centre for Insurance Studies en docent aan de UvA Master Verzekeringskunde.

Datum en locatie
De actuele startdatum en locatie kunt u hier terugvinden.