Vragen? 076 - 525 88 72

Bedrijfskunde voor Risicomanagement

Programma
Op deze PE-dag komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Omgeving van de organisatie. Invloeden van buiten op risico's;
  • De organisatie bedrijfskundig benaderd;
  • Risico's in relatie tot organisatiekeuzes;
  • Wat kunnen we verbeteren?

Inleiding
Risico's doen zich voor in allerlei omgevingen. Thuis, op straat maar ook op het werk. Dus in organisaties. Kans op risico's en de gevolgen ervan in organisaties worden erg bepaald door de manier waarop we organisaties inrichten, het gedrag van mensen in de organisaties en niet in de laatste plaats door de ontwikkelingen in de omgeving van organisaties en het gedrag van alle belanghebbenden rondom en in de organisatie. In deze bijeenkomst wordt samen met de deelnemer een analyse van bovenstaande gemaakt met een bedrijfskundige, maar praktische bril op de neus.

Resultaat
Na het volgen van deze PE-dag zullen de deelnemers anders kijken naar hun werkveld, namelijk vanuit een bedrijfskundig perspectief. Hierdoor ontstaat meer inzicht in adviessituaties, meer overzicht en daardoor een betere positie als professional.

Docent
Ton Uiterwaal is sinds 2000 aan Avans+ als freelance docent bedrijfskundig verbonden. Door zijn jarenlange ervaring in bedrijven en andere organisaties (aanvang loopbaan 1981) is hij bij uitstek in staat het praktische aan het bedrijfskundig/systematisch denken te koppelen. Zijn HR-achtergrond zorgt voor een helder inzicht in menselijk gedrag in organisaties.

Datum en locatie
De actuele startdatum en locatie kunt u terugvinden op www.avansplus.nl.