Vragen? 076 - 525 88 72

Veelgestelde vragen

Vraag 1:
Kan ik zonder het volgen van de Risk Management opleiding toegelaten worden tot het register.

Antwoord:
Nee, dit is niet mogelijk. Toelating is mogelijk voor iedereen die aantoonbaar (middels diploma’s en certificering) beschikt over risicomanagement kennis.

Vraag 2:
Dien ik verplicht de permanente educatie te volgen om geregistreerd te blijven?
Antwoord:
Om geregistreerd te blijven is het noodzakelijk om uzelf te blijven ontwikkelen in het vakgebied van risicomanagement. Er wordt van u verwacht dat u jaarlijks 12 PE punten behaald. Deze kunt u behalen door het bestuderen van het toegezonden studiemateriaal (6 punten) en door het volgen van een PE sessie (6 uur = 6 punten). De door u gekozen onderwijsinsteling staat hierbij vrij. U kunt hiervoor gebruik maken van de permanente educatie van Avans+/ Instituut Scire. Indien men niet meer in de beroepspraktijk werkzaam is of geen enkele educatie op het gebied van risicomanagement volgt, wordt men uit het register verwijderd.

Vraag 3:
Welke opleiding moet ik hebben gevolgd om de titel GRMA of GRMC te mogen voeren?
Antwoord:
Om de GRMA titel te mogen voeren moet u de basisleergang Risk Management Adviseur (GRMA) met goed gevolg hebben behaald. Om de GRMC titel te mogen voeren moet u de leergang Risk Management Consultant (GRMC) met goed gevolg hebben afgerond. Wanneer u een gelijkwaardige opleiding hebt gevolgd, verzoek ik u contact op te nemen met Avans+/Insituut Scire. Zij kunnen beoordelen of u op basis van die opleiding één van bovenstaande titels mag voeren.

Vraag 4:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de basisleergang Risk Management Adviseur (GRMA)?
Antwoord:
Om toegelaten te worden tot de basisleergang Risk Management Adviseur (GRMA) dient u affiniteit te hebben met het schade, verzekeringen en risicomanagement.


Vraag 5:
Aan welke vooropleiding moet ik voldoen om te worden toegelaten tot de leergang Risk Management Consultantvoor het intermediair?
Antwoord:
Om toegelaten te worden tot de leergang Risk Management Consultant (GRMC) dient u over ervaring te hebben met  advisering op het gebied van schadeverzekeringen en risicomanagementadvisering.


Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met op met Avans+/Instituut Scire.